Gezinnen in beweging

Gezinsbond en Huis van het Kind stadsregio Turnhout starten in samenwerking met Ergotien en Gezinssport Vlaanderen het project:

                               'Gezinnen in beweging'

Bewegen met je gezin daar wordt iedereen gelukkig van. Voor kinderen is het niet alleen leuk, het versterkt de band met zijn (zorg)ouders, het versterkt de lichamelijke motoriek én het versterkt het zelfvertrouwen. Een kind dat nu plezier beleeft in het bewegen, zal ook later niet stilzitten. 

In ons aanbod willen we ons nu richten op kinderen tussen 2 en 4 jaar. Zij gaan zelfstandig meer op ontdekking, maar hebben ook erg veel nood aan een warme nabijheid en een sterke verbinding met zijn of haar zorgfiguren. 
Veel bewegen helpt hen obstakels te overwinnen en het vergroot hun zelfvertrouwen.  

Wat?

Om (zorg/groot)ouders en hun kleine kindje(s) op een speelse manier een extra duwtje in de rug te geven, organiseren we verschillende online workshops en reeksen binnen 'bewegen met je gezin'.

We bieden je een mix van oefeningen aan uit de sessies knuffelturnen. De oefeningen dagen je uit om samen op een leuke en gezonde manier 'samen te bewegen' onder begeleiding van Jantien Marien, ergotherapeut en ervaren begeleidster knuffelturnen binnen Gezinsbond.

Je dient zeker geen atlete te zijn of je hoeft niet te beschikken over een topconditie. De gezonde alledaagse beweegvaardigheden zijn al een goede basis.
Beweeg vooral binnen je eigen mogelijkheden en vermijd blessures. We hopen dat je onze workshop nog lang op een fijne manier kan herinneren. 

bewegen met je kind, knuffelturnen

Voor wie?

Ben jij een (Plus)mama en/of (Plus)papa/, groot- en/of pleegouder(s) of neem jij een andere zorgrol op? Heb jij kinderen onder je vleugels tussen de 2 en 4 jaar? Dan ben jij welkom op een of meerdere workshops.

We werken in duo's van 1 volwassene en 1 kind. Op die manier geven we voldoende aandacht aan de onderlinge band.

Voor deze workshops richten we ons naar de leeftijdsgroep tussen de 2 en de 4 jaar.

knuffelturnen, moeder met kind

Waar?

De hele workshop gaat door bij jou thuis. Neem je laptop bij de hand en klik op de link die je leidt naar de betreffende kamer (zie bevestigingsmail). Wacht even tot je toegelaten wordt.

Indien mogelijk vragen we je ook je camera en micro aan te zetten. Op die manier ontstaat er een dynamische interactie tussen jouw gezin en onze begeleidster. 

Zorg voor voldoende beweegruimte en voorzie een matje of deken waarop je vrij op de grond kan bewegen. Indien je een plekje in huis vindt zonder te veel andere prikkels, beleven jij en je kind een erg leuke tijd. 

Voorwaarden, privacy en verzekering

Voorwaarden van deelname:

Door je inschrijving te bevestigen, geef je het akkoord op een aantal voorwaarden die hieronder worden beschreven.

  • Onze sessies worden opgenomen om de kwaliteit ervan te kunnen bewaken. Tijdens de opname richten we ons voornamelijk op onze begeleidster maar we kunnen niet voorkomen dat er mogelijks beeld en/of audio materiaal opgenomen wordt van onze deelnemers. Het beeld en audiomateriaal dient enkel om ons te helpen met het verbeteren van onze sessies. In geen geval zullen beelden van gezinnen worden verspreid aan derden of ter promotie. 
  • De persoonlijke gegevens die u invult bij uw inschrijving, worden gebruikt voor logistieke redenen en om uw deelname mogelijk te maken. Tevens kunnen uw gegevens bijdrage tot verbeteren van onze dienstverlening. In geen geval zullen we uw gegevens doorgeven aan derden die buiten ons partnerschap vallen.
  • Na elke sessie willen we u kort bevragen over uw bevindingen en ervaringen van onze try-out. Uw antwoorden zullen enkel dienen om onze werking in de toekomst te kunnen verbeteren. 

Onze privacyverklaringen

Die vindt u terug via volgende link: https://www.goedgezind.be/privacy/

Verzekering

De activiteit gaat voornamelijk thuis door, toch bent u en uw kind verzekerd gedurende de hele activiteit. Het gaat om een verzekering dat lichamelijke schade dekt van de deelnemers. Stoffelijke schade van welke aard dan ook vallen niet onder deze verzekering. We vragen u om voorzichtig te zijn met uw computer, tablet of enig huismateriaal dat stuk kan gaan tijdens onze try-out.

Indien er ondanks uw en onze voorzichtigheid toch een kwetsuren voorvallen, vragen we u vriendelijk ons daarvan zo spoedig mogelijk van op de hoogte te brengen. 

Voor vragen over onze voorwaarden, privacy, verzekering en/of bij aangifte van een ongeval kan u terecht bij

Josiane Driesen
Contactpersoon gezinsbond afdeling Turnhout
gezinsbondafdturnhout@gmail.com

 

gezinnen in beweging, Gezinsbond, gezond bewegen, verbinding, knuffelturnen, ouder-kind, yoga

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.